Tips og tricks til at holde din hunds pels

Tips og tricks til at holde din hunds pels

Hvad er en pelshund?

Pelshunde er alle de racer som enten skal være langhåret, eller bliver klippet i diverse moderne bamseklipninger. 

Bichon Havanais, Coton de Tulear, Shih tzu, doodler mm.

Ens for dem alle - om de er klippet eller har fuld pels, er at der er et stort stykke arbejde i at holde pelsen filterfri, og dette kræver grundig og ofte gennemfrisering.

Det er en god idé at børste din pelshund flere gange om ugen. Helst hver dag, når den er hvalp, så du vænner den til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Hvis du er rigtig god, børster du dem dagligt med hundetandpasta. Det er også en god idé at tjekke poter, negle, øjne og ører. Alt dette er med til at gøre din hund komfortabel omkring håndtering.

Hvor tit skal min pelshund klippes?

Hvis du vælger at få din pelshund klippet, sker dette typisk hver 4.-12. uge, når du selv klarer den daglige pelspleje. Tag gerne din hund med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din hund. 

Hvilke redskaber bør jeg anskaffe?

Til hvalpen

Til den voksne hund

Er du i tvivl så spørg gerne din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber. 

Den daglige pelspleje.

Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal gerne op i højden, så du selv står behageligt. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når din hund er vænnet til at stå på et bord.

Start med at børste hunden igennem med børsten/karten. Begynd de svære steder. Under forben, i lysken, bag ørerne osv. Børst i skilninger lag efter lag, helt inden fra huden, så man tydeligt kan se at lagene er helt redt ud. Hvis din hund har krøller, skal det gerne se ud som om at du frisere alle krøllerne ud, og pelsen bliver helt luftig. Børst gerne både med og mod pelsens groretning.

Filt undgås ved hyppig og grundig pelspleje. Hvis den grove kam ikke kan komme igennem pelsen, er det fordi der er filt. Gør evt. området fugtigt med filtersprayen og pil filten fra hinanden med fingrene, og børst den forsigtigt ud. Hvis du ikke kan få filten løst op, bør du besøge hundefrisøren og få hjælp.

Sådan vaskes en pelshund.

Pelsen skal altid være redt helt igennem og fri for filt, inden hunden bliver vasket. Vælg en hundeshampoo, som passer til din hund. Gør pelsen helt våd, ifør derefter den opblandede shampoo, som skummes godt rundt. Dette gøres to gange, for at opløse alt snavset bedst muligt. Ifør herefter balsam, for nemmere udfrisering efterfølgende. Vær omhyggelig med at skylle al shampoo og balsam ud af pelsen, da det ellers kan give kløe. Afslutningsvis føntørres pelsen samtidig med at den bliver børstet grundigt igennem, på samme måde som beskrevet ovenfor. Dette giver et bedre og længervarende resultat. Det anbefales at man vasker pelsen hver 7-14 dag, da ren pels er nemmere at holde filterfri.

Tilbage til blog

3 kommentarer

Hej med Jer. Jeg håber at I en gang for alle kan hjælpe mig med et svar.
Jeg har en snart 2 årig havapoo og han ef ALTID blevet klippet hos en hundefrisør. Jeg vil høre om han SKAL håndklippes eller hans pels kan trimmes ?. Hvis han kan trimmes er der jo en mulighed for, at jeg kan gøre det selv 🙈😊. Tænker ikke at det med, at håndklippe selv kan blive så godt 🤔😄. Jeg tænker bare er han udelukkende en håndklippe hund ?. På forhånd tak. Mvh Alice

Alice Rydder Nielsen

Hej med jer .
Jeg har en springerdoodle på 9 mdr og jeg kæmper en tabt kamp mod fitre alle steder under maven . Jeg har købt trimmerbord , alverdens børster/ karter/ doodleudredni gsbalsam. Men puh jeg må have hjælp . Min hvalp Marley bliver ked og sur på mig hver gang jeg prøver med godbidder og lækre ting . Han er ok til at stå på trimmebordet men svært at få lov til at klippe hans hoved og poter . Kan I hjælpe mig .?
Mvh Sus Eiberg ( Ballerup )

Sus Eiberg

Hej Hundens Univers,
Jeg har en cavapoo, der hedder Otto og som er ca. 1,5 år gammel. Vi kæmper ret meget med hans pels eller jeg synes den er svær at holde. Vi har gået hos en hundefrisør som de sidste par gange trimmer ham helt ned, hvilket jeg er ret ked af fordi han mister sin finde pels.. Derfor vil jeg gerne prøve en anden frisør og har derfor hørt godt om jer. Jeg har nu booket en tid i april da det var den eneste ledige, men har I på nogen måde mulighed for at have en tid til ham omkring december/januar?

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Bedste hilsner,
Silja & Otto

Silja Quenee

Indsend en kommentar