Lad os tale lidt om mad

Lad os tale lidt om mad

Der er blevet spurgt ind til hvad ZiwiPeak er, og hvad det kan i forhold til andet. ZiwiPeak er et fuldfoder ud over det sædvanlige. Det er ikke et tørfoder som man ellers typisk kender. Det er ren lufttørret kød som bevarer alle vitaminer og mineraler, så her kommer du ikke tættere på hvad de ville indtage naturligt. Det er faktisk som at barfe, bare uden rå kød, fryseren fyldt med hundens mad, og hundens skæg som lugter fordærvet. Kødet kommer fra fritgående dyr i New Zealand og har et indhold på 96%. Hvis det var dansk ville det få topkarakter i økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. 

Er du en hundeejer som tænker meget over hvad du giver din hund, eller måske er din hund lidt ekstra sensitiv i forhold til mad. Vi ser ihvertfald generelt at hundene skal have det godt, og vi ønsker vores hunde det bedste. Men hvad er det bedste. Det er der helt sikkert mange delte meninger om.

Jeg har selv to Bichon Havanais, som ligesom så mange andre er kræsne. De spiser ikke hvad som helt, og kan sagtens vente dage med at spise indtil de er rigtig sultne. Jeg er ikke typen der syntes mine hunde bare skal have lov og spise 2-3 gange om ugen, når de virkelig er sultne nok. De skal meget gerne spise minimum 1 gang om dagen, så er jeg tilfreds. Får de kun mad sjældent påvirker det deres blodsukker, og det er der ikke nogle som trives godt med. Det er i min optik gammeldags at “den skal nok spise når den er sulten nok”. Der er bare nogle ting som ikke alle kan lide. Nogle hunde elsker smagen af fisk, og andre vil aldrig sætte tænderne i det, med mindre det er det sidste eneste valg de har. Men hvorfor skal vi gå til yderlighederne, når vi har muligheden for andre valg som giver bedre trivsel.

Jeg vil rigtig gerne fremhæve ZiwiPeak hundemad, hvis du vil gøre noget ekstra godt for din hund, hvis hunden er kræsen, eller hvis du har en sensitiv hund, som har brug for at spise singleprotein. Det er noget af verdens bedste hundemad, og det siger ikke så lidt, for der findes efterhånden rigtig mange mærker at navigere rundt i.

 

Vi har selv brugt ZiwiPeak helt fra hvalp. Vi har dog haft ca. 8 måneder hvor begge hunde har været på skånekost fra dyrlægen pga. de har været smittet med tarmparasitten Giardia. De fik selvfølgelig stabiliseret denne her parasit, men til gengæld ødelagde foderskiftet fuldstændig deres pels. Irma fældede og hendes pels blev helt gennemsigtig, specielt på maven havde hun næsten ikke noget, andet end lidt langt og tyndt. Hvis vi klippede hende, ville hun blive solbrændt og være helt lyserød. Hun så herrens ud. - Og det skal lige siges at en havaneser altså ikke skal fælde. Agnes’ pels har ikke reageret helt så meget. Hun har fældet lidt, men slet ikke som Irma. Til gengæld blev hendes sorte farve brun og kedelig. Mine alarmklokker ringede selvfølgelig, da specielt Irma så mere og mere trist ud i pelsen. Den blev grå og glasagtig at se på og jeg var virkelig trist og næsten flov over hendes udseende.

Helt simpelt så har vi skiftet tilbage til the old, but good ZiwiPeak. Der er så mange fordele ved det. Blandt andet er Irma ved at få den flotteste pels tilbage igen, som så småt begynder at gro ud i et mørk, sundt lag. Hun er stoppet med at fælde, og hendes sunde pels er meget nemmere at holde fri for filtre, end pelsen som er tør, og knækker. 

  

Men der er også en ulempe. Let’s face it - det koster mange penge. Ihverfald hvis man isoleret ser på kiloprisen. Men hvis man tænker over hvor meget de egenlig skal spise om dagen, så er det jo en helt anden mængde de skal indtage end hvis de spise et “normalt” tørfoder. På ZiwiPeak skal en hund som mine på ca. 5 kg. spise 52 g. om dagen! Det er simpelthen så komprimeret, og dermed også en helt anden mængde der skal ud igen. Tarmfloraen er så meget bedre. Til sammenligning på andre fodertyper, skal de spise op mod 125 g. om dagen. Noget som de fleste små og kræsne hunde ville have meget svært vil at kunne indtage, og dermed ligge i underskud.

Jeg har selfølgelig regnet lidt på det. For som mange andre, tænker jeg også over hvad det koster, for umiddelbart lyder det jo dyrt.. Til mine hunde er der til ca. 77 dage i 4 kg. Det er ca. 13,5 kr. om dagen. Det er altså ret ok. 4 kg, og over 2 måneders mad. På deres gamle foder var der til 24 dage i 3 kg. og det kostede ca. 11,20 kr. om dagen. Vi har også et meget mindre forbrug af hundeposer, og en generelt meget sundere og gladere hund. Jeg topper altid maden med olie, ligesom vi andre også har godt af tilskud til knogler, hud og hår. De får hver dag et pump med Omega3 vegetabilsk hamp og havre olie og ca. 3 ml. Mobility blend, for at styrke deres knogler og led. Du kan sagtens skifte mellem de forskellige smage eller have to poser åbne af gangen, så din hund får lidt forskelligt og fortsat ikke bliver træt af sin mad.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar