FAQ

Her på siden kan du læse om nogle af de spørgsmål vi oftest får stillet.
Hvis du mangler svar på et spørgsmål, er du meget velkommen til at udfylde kontaktformularen herunder og vi vil vende retur til dig hurtigst muligt.

Webshoppen

Indhold, der kan skjules

Hvordan er jeres levering?

Vi sender varer afsted hver dag.
Leveringstid afhænger af GLS, hvis alt går som det skal, har du dine produkter indenfor 1-3 hverdage. Vi sender til den pakkeshops, du selv vælger.

Kan jeg betale med MobilePay?

Ja det kan du.
Vores betalingssystem tager imod alle VIAS-kort, Apple Pay og Mobilepay.

Er der fri fragt?

Ja vi har fri fragt på alle ordrer ved køb over 249 kr.

Der er en fejl på min vare?

Hvis du skulle være så uheldig at der er en fejl på en af dine vare, skal du kontakte os på info@hundens-univers.dk også vil vi samme finde den bedste løsning.

Hvor længe kan jeg returnere mine produkter

Du skal sende din ordre retur senest 14 dage efter du har modtaget den fra os. Det er meget nemt, du skal bare klikke her og downloade en returlabel. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med returnering.

Har i nogle rabatkoder?

Ja, vi har ofte en masse spændende tilbud og rabatter, vi anbefaler at du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller følger med på de sociale medier.

Kan man blive ambassadør?

Vi er altid åbne for nye samarbejdsaftaler, så hvis du ønsker at lave et samarbejde med Hundens Univers, skal du sende en mail til info@hundens-univers.dk

Hvor kan jeg læse jeres betingelser?

Du kan læse alle vores betingelser ved at klikke her

Til frisøren

Indhold, der kan skjules

Hvad er vigtigt at vide før mit første besøg?

Inden jeres besøg hos os er det vigtigt, at hunden er grundt luftet af, så den kan holde sig det næste stykke tid. Det kan være meget stressende for hunden, hvis den skal holde sig under behandlingen.

Vi anbefaler dog ikke at gå en lang tur inden med formålet om at gøre hunden træt. Den vil blive naturligt rolig og træt under behandlingen, da det er anderledes ift. hverdagen.

Hunden skal komme i snor af hensyn til andre - også selv om den ikke plejer at gå med snor. Den skal gerne komme så tør som muligt, da man ikke kan ordne pelsen, mens den er fugtig. Hvis du ønsker faconklip, fuld pels, bamse/hvalpe-look, er det meget vigtigt, at pelsen er børstet grundigt igennem og er fri for filterknuder.

Hunden vil altid blive vasket i forbindelse med behandling. (dog ikke fingertrim – se info om trim længere nede)

Passer I godt på min hund?

Ja! Vi bestræber os på at give både hund og ejer den allerbedste oplevelse. Hvis du som ejer ikke føler dig tryg, når du afleverer din hund, kan den læse det hurtigere, end vi kan nå at opfatte. Derfor betyder det meget for os at have tid og overskud til at få jer til at føle jer godt tilpas, da det i sidste ende vil give jeres hund en bedre oplevelse på bordet med en rolig og personlig start.

Hos os har vi tyspisk én hund hver af gangen og vi forsøger derfor også at få overleveret færdige hunde, inden vi går i gang med den næste, så vi minimerer eventuelle stressende faktorer for hundene. Derfor har det også en stor betydning at i kommer til det aftalte tidspunkt. Hverken før eller efter. Så hellere ring hvis du er i tvivl om vi er klar.

Må jeg være der imens min hund bliver ordnet?

Man må desværre ikke opholde sig i salonen, mens hunden bliver ordnet.Dette er ikke fordi du ikke må se hvad vi laver, men fordi det er vores erfaring, at fokus bliver på at flytte og rette hunden meget ofte, da den naturligt søger sin ejer i rummet, hvilket i sidste ende går ud over hunden. Det kan også ende ud i pludselige og dermed farlige bevægelser, som kan være uhensigtsmæssige, når vi står med skarpe redskaber og jeres elskede levende dyr. Vi gør os stor umage med at skabe det tillid du har brug for, og vi har selvfølgelig stor respekt for at du overlader din hund til os. Vores fornemmeste opgave er at være hundenes bedste og sødeste frisør.

Er det muligt at parkere ved salonen?

Ja, der er to timers gratis parkering ude foran salonen. Husk at læse skiltningen så du holder i de afmærkede båse.

Hvornår skal min hund til frisør første gang?

Det er meget individuelt fra race til race, hvornår det er ønsket eller optimalt at få ordnet pelsen hos en frisør første gang. Men fælles for alle hvalpe er, at det er en god idé og prøve at komme hos frisøren fra helt lille hvalp, så det bliver små positive oplevelser som en del af en stærk socialiseret hvalp. Vi anbefaler, at man starter helt fra man får hvalpen. Det kan både være at man kommer til en negleklipning, men det kan også være et hvalpespa, hvor vi mere dybdegående gennemgår hvad nemtop kan være planen for din hvalps pels over tid.

Hvor ofte skal min hund ordnes?

Det kan være alt imellem hver 3-12 uge og 1-2 gange årligt. Det kommer an på, hvad du som ejer ønsker, hvilken pelstype din hund har og hvor grundigt pelsen bliver holdt i dagligdagen. Vi anbefaler at tage en individuel vurdering i samråd med frisøren for at få det rigtige interval for netop jeres hund.

Er der noget jeg skal være opmærksom på efter mit besøg?

De fleste hunde er trætte efter et frisørbesøg. Det er helt naturligt, da det er anderledes, end hvad de plejer at lave i løbet af en normal dag.

Ved filter/nedklip:

Hvis din hund har været meget filtret, og vi har været nødsaget til at klippe den kort nogle steder, eller i værste tilfælde over det hele, er det meget vigtigt, at der bliver taget ekstra forbehold for dette, når man kommer hjem. Din hund kan først og fremmest blive meget flov, og man må derfor ikke grine. Ros og ”hep” er derimod en god idé. Dette er den udseendemæssige del for både hund og ejer.

Der findes også andre opmærksomhedspunkter, når hunden er blevet klippet meget kort. Vi anbefaler ikke at lade hunden være alene de næste 24+ timer. Når hunden er blevet klippet kort, kan der ske en voldsom hudirritation på meget kort tid – både i form af ”hotspots”, men også ved at hunden slikker eller klør dig i stykker. Dette sker primært mest ved intimområdet, på kinder eller at hunden ryster på ørerne, og dette kan slå øreflapperne i stykker. Derfor anbefaler vi også, at hunden ikke bærer halsbånd lige efter, da det slår meget hårdt, hvis hunden ryster på ørerne og de rammer halsbåndet. Ved voldsom slikken i fx intimområdet bør man smøre med vaseline, aloe vera, kopattesalve eller søge dyrlæge. Evt. tag en halskrave i brug hvis det er meget ekstremt. Sørg i øvrigt for masser omsorg – du har helt sikkert en hund, som meget gerne vil putte lidt ekstra den næste tid.

Men husk, dette er i meget sjældne tilfælde ved ekstremt filter.

Må min hund komme hvis den er syg?

Nej, din hund må desværre ikke komme, hvis den er syg. Hvis du mod forventning, efter jeres besøg, finder ud af, at din hund muligvis har fejlet noget under besøget i salonen, som kan være smitsom såsom giardia, hjerte/lungeorm, lopper eller lignende, beder vi om, at du underretter os om dette, så vi kan give besked til de andre kunder fra den pågældende dag/periode.

Skal min hund til frisøren når det er koldt?

Det er en rigtig god idé at gå til hundefrisør regelmæssigt året rundt. Hvis du vælger at springe klipningerne over i vinterhalvåret, risikerer du at få en langhåret hund som går ud og bliver rigtig våd. Derefter kommer den indenfor, hvor den ikke kan tage sin våde frakke (pels) af. Lidt senere skal din hund ud igen og er måske stadig våd inde i bunden. Dette gør, at din hund vil føle sig ekstra kold, hvilket hverken er rart eller sundt for hunden. Derfor er det en god idé at holde en længde på pelsen, som ikke filtrer og bliver så våd, at den ikke kan nå at tørre mellem lufteturene.

Er hundefrisør en uddannelse?

Ja, Didde er uddannet i ”Landsforening for hundesoignering – Danmark”. Dette er en diplomuddannelse på tre år, hvor man er i mesterlære. Didde har været hundefrisør siden 2011 med efterhånden 80+ kurser bag sig. Kurser som nyeste trends, anatomi, førstehjælp på hunde, adfærd m.m.

Emilie er ved at uddanne sig til hundefrisør og er færdiguddannet i 2024

Må min hund komme til frisøren når den er i løbetid?

Din hund må gerne komme selv om den er i løbetid. Jeg har endnu ikke erfaret, at det har forstyrret efterfølgende hanhunde i mens de blev ordnet.

Hvis min hund er aggressiv må den så komme i salonen?

Det er meget vigtigt, at du tager en ærlig snak med frisøren, hvis du har på fornemmelsen, at din hund kan finde på at være aggressiv. Alt efter hvad det drejer sig om, vil det stadig være muligt at få en tid til din hund, men du må også forvente, at der er opgaver, der ikke kan tages ansvar for, da jeg skal kunne forsætte mit arbejde på de efterfølgene hunde uden at være blevet bidt.

Hvordan skal jeg forholde mig hvis min hund er drægtig?

Hvis din tæve er drægtig og du ønsker klip inden fødsel, skal det ske senest inden tæven er 4 uger henne. Der skal ligeledes informeres om dette inden. Der tages ingen ansvar for tidlig fødsel, men vi vil selvfølgelig bestræbe os på at skabe så roligt et miljø som muligt. Der kan aftales en specifik ”mælkebars-klip” tæt på fødsel. (dog ikke så tæt på fødsel, at de klippede hår vil stikke hvalpene)

Hvad er forskellen på klip og trim?

Klip og trim er to meget forskellige ting, men samtidig også to meget misvisende udtryk. Typisk forbinder man trim med at trimme med en hårtrimmer, men på en hund er dette udtryk noget helt andet. En ”hårtrimmer” er faktisk bandlyst i denne sammenhæng. Trim er, hvor man fingerplukker pelsen af ruhårsracer. Dette er en behandling som IKKE gør ondt på hunden, så længe man trimmer i de korrekte intervaller, og så længe hundens pels er egnet til det og huden er sund og rask. Ruhårede hunde har flere lag pels. Typisk vil der være 2-3 lag pels, hvoraf det øverste lag pels er helt dødt og sidder løst, så man kan pille det af med fingrene. Derved laver man en fældning på én gang og tømmer alle hårsækkene samtidig. Efterfølgende vil lagene også gro ud ens og flot, så man kan skille det døde lag fra det levende. Dette kaldes også en rullepels. Hvis man klipper en ruhåret pels, vil pelsen højst sandsynligt være ødelagt for altid, da man klipper lagene over og ikke længere kan skille det døde fra det levende. Derfor er det vigtigt at finde en frisør, der ved præcis, hvordan netop din hunds pels skal håndteres.

Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt at klippe en trimmepels, hvis pelsen ikke løsner og behandlingen ellers ville gøre ondt. Dette kan skyldes hormoner (kastration/sterilisation), medicin eller lignende.

Klip er med saks og maskine alt efter hvilket udtryk og hvilken frisure man ønsker. Dette kan gøres på de fleste langhårede og bløde pelse uden at lave skade. Der er dog undtagelser, såsom spaniels, da de har silkepels.

Er du i tvivl om din hund skal klippes eller trimmes, kan du kontakte frisøren, og de vil hjælpe dig på rette vej.

Har du et spørgsmål?